Guido Bosua

Guido Bosua deed de opleiding Dramadocent aan de Hogeschool Eindhoven en studeerde een jaar Theaterwetenschappen in Utrecht. Guido geeft theaterlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Dat doet hij onder andere voor De VAK in Delft, de Jeugdtheaterschool Zeeland en in de zomer op Charme, een expressiecamping in Frankrijk. Daarnaast is Guido coördinator bij het landelijke Netwerk Jeugdtheaterscholen.

Als speler en theatermaker heeft Guido vooral gewerkt in/aan fysiek theater en theaterproducties op locatie. Het werken op  locatie, vanuit beweging en vanuit materiaal fascineren en inspireren hem, net als het werken met meerdere disciplines. Een belangrijk uitgangspunt bij zijn werk is verwondering. Guido vindt theater bij uitstek het medium om het publiek met een andere blik te laten kijken naar alledaagse zaken, zich te verwonderen over vanzelfsprekendheden en in te zoomen op details.

Guido is vakdocent voor Stel je voor op:
schooljaar 14/15: de Augustinusschool RVKO, de Valentijnschool;
schooljaar 15/16: de Augustinusschool RVKO, de Valentijnschool, OBS ’t Prisma, VSO Herenwaard.
schooljaar 16/17 gaf Guido geen Stel je voor-lessen omdat hij voor Maas theater en dans naar China was;
schooljaar 17/18: OBS ’t Prisma.

Guido over Stel je voor:
“Stel je voor dat je voeten boos zijn, maar je armen juist heel blij. En dat dan met kleuters. Prachtig om te zien hoe ze zich er op storten, werken met hun lijven, emoties onderzoeken, spelenderwijs leren herkennen. Stel je voor geeft ruimte aan de verbeelding en dat maakt ieders leven rijker.”