Stel je voor in het kort

Stel je voor brengt theater-, dans- en beeldende kunstlessen samen op basisscholen in Rotterdam. Stel je voor is het gezamenlijke cultuureducatieprogramma van theatergezelschap Maas theater en dans, kinderkunstmuseum Villa Zebra en de Rotterdamse verbinder tussen onderwijs en cultuur KCR. We gebruiken de kunsten om kinderen meer te laten leren over zichzelf en de wereld om hen heen. En om leerkrachten te inspireren met werkvormen uit het cultuuronderwijs. Zo zorgen we, samen met de scholen, dat de Rotterdamse kinderen straks zelfstandig, nieuwsgierig, creatief en ondernemend de toekomst in stappen.

Zo gaan we te werk
We gebruiken theater, dans en beeldende kunst om de verbeelding aan te zwengelen. In de lessen leren de kinderen om te verzinnen en fantaseren, inleven en spelen, associëren, filosoferen en reflecteren. Om zelf ideeën te vormen en die ook uit te proberen. Om nieuwe dingen aan te durven gaan.

De docenten van Maas en Villa Zebra werken soms apart van elkaar, en soms samen in lessen die we synergielessen noemen. We betrekken de schoolleerkrachten actief bij de lessen en bij onze manier van lesgeven. En we haken graag in op de thema’s waar de school op dat moment mee werkt. De lessen ontstaan vanuit de praktijk en sluiten altijd aan op de school.

Doorlopende leerlijn of een kleine amuse
Stel je voor kan op twee manieren worden ingezet op Rotterdamse basisscholen. In beide gevallen vormen behoeftes en voorkeuren van de school het uitgangspunt.
* Allereerst is er de amuse: een kortlopend traject om het eens uit te proberen of simpelweg om nieuwe inspiratie op te doen. Tijdens de amuse-weken ontdekken scholen verschillende manieren waarop zij cultuureducatie kunnen inzetten in hun klassen.
* Wil de school meer, dan gaan we samen bouwen aan doorlopende leerlijnen. We zorgen dat de theater-, dans- beeldende kunst- en/of synergielessen aansluiten op de gewenste thema’s. En we betrekken docenten bij de lessen en manier van werken.

Meer weten?
Bekijk ook de achtergrondinformatie over onze werkwijze of lees meer over Cultuureducatie met Kwaliteit. Wil je meer informatie op maat, neem dan contact met ons op.