Ada Holleman

IMG_1406Ada Holleman werkt als kunstdocent op scholen en doet projecten op naschoolse opvang. Ze heeft een Kinderatelier in Maasland en werkt sinds oktober 2016 als kunstcoach voor de Kinderopvang Bimbola. Ook geeft zij deskundigheidstrainingen aan leerkrachten in het primair onderwijs op het gebied van creativiteit en fotografie. Ada heeft 27 jaar in het onderwijs gewerkt en is 4 jaar vrijwilliger bij Villa Zebra geweest. Haar interesse ligt vooral bij het jonge kind (zie www.creatiefjongkind.nl).

Ada is afgestudeerd als fotografe aan de kunstacademie. Als fotograaf maakt zij graag eigen werk maar ze geeft ook creatieve/kunstzinnige workshops en leert de ander om anders te kijken. Ze exposeert en maakt kunstzinnige fotokaarten. Verder werkt Ada ook in opdracht maar dan moet je niet aan bruidsfotografie denken. Ze werkt graag met bijzondere materialen. Materialen die meestal in de vuilnisbak belanden. Recyclen is een grote passie van haar.

“Mijn passie is lesgeven aan mensen van 0 tot 90 jaar! Uitdagen, technieken leren, op een andere manier naar materialen kijken, zelf bedenken, niet met voorbeelden werken.”

Ada Holleman is vakdocent voor Stel je voor op OBS De Meridiaan.