KBS Willibrord

Fotografie Guido Bosua

– Al zeven jaar Stel je voor op de Willibrordschool! Lees hier het interview met ICC’er Caroline Moes, december 2020 –

De Willibrordschool is gevestigd in het centrum van Rotterdam en de populatie is van gemengde afkomst. De school kent kinderen van Nederlandse, Surinaamse, Kaapverdische, Turkse en Marokkaanse afkomst. Ouders uit Rotterdam-Zuid en -West kiezen bewust voor deze school, omdat het een gemengde school is. Achterstanden komen voor op het gebied van de sociaal-emotionele vaardigheden, niet op het gebied van taal. De leerkrachten besteden veel aandacht aan het creëren van een band met de kinderen en het zorgen voor een veilige omgeving. Ze geven de kinderen vertrouwen en stimuleren de eigen verantwoordelijkheid van de leerlingen.

Bij de kleuters staan de ervaring via de zintuigen en het ontdekken van de directe wereld centraal. In de midden- en bovenbouw wordt aangesloten bij het niveau van het kind door middel van het directe instructie-model en gedifferentieerd leren. Hierdoor doen de kinderen succeservaringen op en krijgen ze meer zelfvertrouwen. In het cultuuronderwijs van de school is het vooral belangrijk dat de kinderen betrokken worden bij het proces en dat daarbinnen duidelijke doelen gesteld worden.

Stel je voor op De Willibrordschool
Met Stel je voor wil de school de beeldende ontwikkeling van de kinderen stimuleren. De leerkrachten die de Stel je voor lessen op school krijgen van onze vakdocenten, geven in teambijeenkomsten weer les aan de leerkrachten die de lessen dit jaar niet krijgen. Ze proberen daarmee de basis van de lessen door te geven en hoe deze hen hebben geïnspireerd.

Coaching on the job
In najaar 2016 geeft Stel je voor coaching on the job op de Willibrordschool. Juf Simone en juf Guusje geven zelf kunstlessen en worden daarbij gecoacht door vakdocenten Anne en Madeleen.

Coaching on the job in groep 2:

Fotografie Anne Keereweer

Video’s: Huub Laurens.