Dorien Folkers

Dorien Folkers is docent, schrijver, regisseur en actrice. Ze studeerde in 1984 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (docent dramatische vormgeving) en sloot in 1989 haar mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Sinds 1989 is ze op de Hogeschool speldocent en ze is er als vaste docent verbonden aan de theaterdocentenopleiding. Daar geeft ze spellessen aan eerstejaars studenten, is visiedocent voor derde- en vierdejaars studenten en begeleidt regies en voorstellingen. Daarnaast geeft zij regelmatig les op de kunstvakopleidingen in Arnhem en Utrecht. Dorien heeft in 20 producties geacteerd en heeft 14 regies op haar naam staan. Ook werkte zij als assistent regisseur bij een tiental films onder andere bij Lang leve de koningin.

In 2006 werd Dorien hoofd educatie bij theatergroep Max. en sinds 2013 is zij hoofd educatie en lid van het artistieke team van Maas theater en dans. Samen met Moniek Merkx en Jowi Schmitz schreef Dorien bij Max. een theaterhandboek, getiteld Eerste Hulp Bij Theater. Vanaf 2013 ontwikkelt ze samen met Villa Zebra en het KCR het programma Stel je voor. Dorien is lid van de projectgroep en stuurgroep van Stel je voor.

Lees hier het essay ‘Denkbeelden in beweging’ dat Dorien schreef over embodied leren. Embodied leren ligt aan de basis van de Stel je voor-lessen.