OBS van Rijckevorsel

OBS van Rijckevorsel ligt in een rustige wijk op loopafstand van het centrum van Hoek van Holland. Ze zijn een kleinschalige school. Het onderwijs richt zich op de sociaal-emotionele en kennisontwikkeling, de creatieve en culturele ontwikkeling en het verwerven van motorische vaardigheden.

Op OBS van Rijckevorsel wordt aandacht besteed aan het aanleren van sociale vaardigheden, het uitdrukken van eigen gedachten en gevoelens, het respectvol luisteren nar elkaar en verantwoordelijk omgaan met elkaar, zodat we de kinderen goed voorbereiden op hun deelname aan onze maatschappij. Hierbij spelen zorg en waardering voor de leefomgeving ook een grote rol.

De Stel je voor lessen op de Rijckevorselschool werden in 18/19 gegeven door Vanessa Obinu (beeldend) en Marijke de Vos. Op 29 maart 2019 werd de lessenserie afgesloten met een prachtige presentatie. Hier een beeldverslag:

Foto’s Guido Bosua

Theaterles door juf Pleun, januari 2018:

Foto’s Guido Bosua

Geniet mee van de kleurrijke lessen op de Van Rijckevorselschool:  

Stel je Voor…
..Dat je een ZeeMonster zou zijn!
Wonend in de diepste dieptes van de Hoekse Zee, half mens, half zeedier..

Na een stoere duik -best koud dat water!- zwommen we tot de bodem van de zee, waar we mysterieuze zeewezens ontdekten.
Na het bekijken en bespreken van vreemde zeewezens in de kunst (en soms nog vreemdere echte zeemonsters!) hebben de kleine kunstenaars van groep 1/2A en 1/2B hun eigen wonderlijke zeewezens gecreëerd; Half mens, half vis -tikkie Darwin-.
De kleine kunstenaars maakten met behulp van schurende schubben, griezelige tentakels en mysterieuze vlekken -gemaakt van zijdevloeipapier en echt Hoeks zeewater- de mooiste vissen- en octopussenkostuums!
Met zilte zoenen van kussende vissen en fraaie tentakeldansen tot gevolg

Groep 3 maakte van oude afbeeldingen die Naturalisten op hun grote overzeese ontdekkingsreizen maakten hun eigen zeemonsters.

Foto’s Vanessa Obinu

Juf Vanessa gaf in februari 2018 les binnen het thema ‘FilmAcademy’:  Je gelooft je ogen niet!

De klas onderzocht de wondere wereld van optische illusie en schijnbare beweging. Ze lieten zich hierbij inspireren door het werk van Juan Fontanive. Lees meer.

Klik hier voor de website van de Rijckevorselschool.