Katendrecht gaat los

Vrijdag 28 augustus was de startdag voor leerkrachten en vakdocenten op OBS De Schalm op Katendrecht. De Schalm is enthousiast over Stel je voor en gaat ook dit jaar de samenwerking aan. Op De Schalm krijgt cultuureducatie aandacht in verschillende vormen: hier komen het regulier onderwijs, de theater-, dans- en beeldende lessen van Stel je voor én de muzieklessen van SKVR samen. En dat ze echt samenkomen en niet alleen maar naast elkaar bestaan, dat was voelbaar op deze startdag. Leerkrachten, vakdocenten en coördinatoren stortten zich vol op de workshops en gingen met elkaar in gesprek over de lessen en de kinderen.

Kijken naar de wijk
In de ochtend kregen de leerkrachten van De Schalm een voorproefje van de lessen die de vakdocenten komend schooljaar gaan geven. De vier disciplines gaan komend schooljaar werken vanuit een gezamenlijk vertrekpunt: de eigen wijk Katendrecht. Een wijk met een rijke geschiedenis, maar ook het alledaagse thuis voor de kinderen die er nu wonen en naar school gaan. De mini workshops theater, dans, beeldend en muziek werden dan ook in de Katendrechtse buitenlucht gedaan. Hup, de wijk in! In een snelkookpan van een half uurtje werd de creativiteit van de leerkrachten aangewakkerd en in iedere workshop werd met andere ogen naar Katendrecht gekeken. De groep van Jenny (dans) verraste alle aanwezigen inclusief toevallige voorbijgangers met een choreografie aan de voet van de Rijnhavenbrug, de groep van Pam (muziek) kreeg aan de kade iedereen aan het zingen met een zeemanslied, de groep van Chyramain (theater) zette iedereen in beweging met tableau-opdrachten en elfjes over de Walhallalaan, Fruitlaan en Tolhuisstraat en de groep van Rowan (beeldend) wist in mum van tijd met papier en fotografie nieuwe samenstellingen te maken van wat er rond de school te zien is. Leren durven en durven leren is het motto voor komend jaar, en dus gingen ook de leerkrachten de uitdagingen van onze vakdocenten met open blik aan.

Eén taal, één verhaal
Eén taal, één verhaal. Dat willen OBS De Schalm, KCR, Villa Zebra, SKVR en Maas theater en dans gezamenlijk realiseren voor groep 1 t/m 8. En daarom schoven ze na de workshops bij elkaar aan (in grote kringen, want we blijven afstand houden…) om de plannen voor het nieuwe schooljaar in groepsverband te bespreken. De Schalm is klaar voor het nieuwe schooljaar!

Meer weten over Stel je voor op De Schalm? In 2015 maakten we een mini docu van 5 minuten over de lessen. Bekijk hem hier.