Hoor de wind waait door de bomen…

Zuchtjes, briesjes, hozen, vlagen & orkanen; De wind waaide vandaag door de lokalen van OBS Pierre Bayle! En dat heeft groep 1 t/m 4 gevoeld, getekend, gefantaseerd en in beeld gebracht met mooie collages.

Beeldend docent Vanessa Obinu liet deze week de wind waaien door groep 1/2 en groep 3/4 van OBS Piere Bayle. De kleuters hebben het gehad over verschillende soorten wind. Alles kwam bij ze voorbij, van briesjes tot orkanen. En groep 3/4 bedacht wat een briesje zou kunnen doen rondwaaien… En wat een orkaan weg zou kunnen blazen! Vanessa vertelt: “Gaandeweg ontstonden er allerlei verhalen over de mensen dieren en dingen die door de lucht vlogen. Katten die in het oog van de orkaan op vogels jaagden, een nette meneer die achter z’n hoed aanvloog en zelfs een echtpaar dat gewoon door bleef kussen omdat ze zó verliefd waren, dat ze niet eens merkten dat ze door de lucht vlogen!”

Maar hoe verwerk je de wind nu in een kunstwerk met de klas? Vanessa: “Als eerste bewogen we met ons lichaam alsof we de wind voelden waaien; zachtjes wiegend op een zuchtje of briesje. Hoe harder het ging waaien, hoe wilder we heen en weer zwiepten. Toen pakten we een ondergrond van donkere herfstwolken en tekenden we die bewegingen na. En als laatste lieten we van alles door de wind meevoeren in de lucht.” Op de foto’s zie je het resultaat!