KBS Oscar Romeroschool

De Oscar Romeroschool ligt in de wijk Crooswijk. De school is een Lekker Fit school en beschikt over een omvangrijke bibliotheek. Er is op de school veel aandacht voor taal en leesbevordering. Het motto van de school is: Oscar Romero – voor een sterke basis. De leerkrachten leggen het accent van de sterke basis op verschillende aspecten, bijvoorbeeld veiligheid, voorbereiding op de ‘grote wereld’ met als doel onafhankelijk te kunnen functioneren, het bevorderen van de sociaal emotionele belastbaarheid, kennis van de eigen krachten, maar ook rekenen en lezen.

In schooljaar 14/15 was Stel je voor aanwezig op de Oscar Romeroschool met een amuse in de kleutergroepen en groep 3. Omdat de Oscar Romero al een cultuurcoach beeldend heeft vanuit Villa Zebra, richten we ons met Stel je voor op de discipline theater. De school heeft gekozen voor het scenario taalthema’s. In schooljaar 15/16 is de amuse omgezet in een vervolgprogramma voor de kleuters en groep 3 en groep 4. De leerkrachten zijn actieve observatoren tijdens de les van de vakdocent. In schooljaar 16/17 krijgt het programma een vervolg.

De Stel je voor-lessen op de Oscar Romeroschool worden in 18/19 gegeven door Annelies Hoeneveld, Eva Beijneveld (theater) en Tessa Gronert (beeldend).
Klik hier voor de site van de Oscar Romeroschool.

Fotografie Annelies Hoeneveld

In het kader van Stel je voor gaf Gery Mendes in februari 2018 een workshop spoken word op de Oscar Romeroschool. Samen met de leerlingen knalde hij zo de Poëzieweek in! Hij liet een geïnspireerde groep woordkunstenaars achter…