Kim van den Enden

Kim van den Enden is een gedreven vakdocent beeldende vorming, begeleider van creatieprocessen, kunstenaar en coördinator. Ze studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie als docent beeldende kunst en vormgeving. In 2013 volgde zij bij ArtObe in België de opleiding tot begeleider van creatieprocessen. Als kunstenaar heeft ze sinds 2011 enkele exposities gehad. Ze ontwikkelde samen met Kelin Degling Mesa een interactieve installatie voor het Festival Tik van de Molen. Kim organiseert en programmeert lokale culturele evenementen, zoals de Museumstraat. Bij de SKVR is ze momenteel werkzaam als coördinator van het onderwijs aanbod Beeldende Kunst en Mode & Design.

Daarnaast ontwikkelt ze beeldende lessen voor diverse doelgroepen en organisaties. Met de deelnemers gaat zij het creatieve proces aan: fantaseren, onderzoeken, ervaren, ontdekken en maken.

Kim is vakdocent voor Stel je voor op:
schooljaar 14/15: OBS De Meridiaan, OBS De Wilgenstam, KBS Mr. van Eijckschool, KBS Willibrordschool en PCB Heemskerkschool.
schooljaar 15/16: OBS De Meridiaan, OBS De Wilgenstam.
schooljaar 16/17: OBS De Wilgenstam.
schooljaar 17/18: OBS De WilgenstamKBS Oscar Romero.

Kim over Stel je voor:
“Stel je voor is voor mij opgaan in verbeelding, je verliezen in je concentratie, iets uitproberen, onderzoeken, spelen. En het allerfijnste is, het kan niet fout, want in de kunst is alles mogelijk!”