Jeroen van der Heijden

Jeroen van der Heijden is theaterdocent en studeerde in 2011 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Jeroen verzorgt spellessen op verschillende jeugdtheaterscholen, geeft workshops voor kunstinstellingen waaronder Het Filiaal, ToBe Cultuurcentrum en de SKVR, en maakt voorstellingen met jongeren waaronder Theater na de Dam.

Jeroen is vakdocent theater voor Stel je voor op De Meridiaan en de Mr. van Eijckschool. Eerder gaf hij lessen op De Nieuwe Haven (voorheen Heemskerkschool) en de Augustinusschool.

Jeroen over Stel je voor:
“Het liefst werk ik met dingen die niet echt kunnen. Realistische elementen zo combineren dat er een onwaarschijnlijke situatie ontstaat. Hoe werken de verkeersregels in andersomland bijvoorbeeld. Het mooie van groep 3 is dat zij juist aan het leren zijn wat het verschil is tussen echt en onecht. Anders dan toen ze kleuters waren zijn ze niet meer onvoorwaardelijk bereid mee te gaan in verzinsels. Je moet ze verleiden en zorgen dat ze begrijpen dat in de theaterles alles verzonnen mag zijn. Tegelijkertijd hebben ze een enorme behoefte aan kaders en structuur. De balans hiertussen maakt dat ik het geven van de lessen voor Stel je voor ontzettend boeiend vind.”