Els van der Jagt

ElsVanDerJagt

Els van der Jagt studeerde theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna werkte zij als theatermaker bij verschillende gezelschappen en maakte ze jongerenvoorstellingen bij Toneelgroep Amsterdam. Ze was tien jaar lang vaste theaterdocent bij Jeugdtheaterschool Zuid-Holland in Gouda.

Vanaf 1998 maakte zij, samen met choreograaf en theatermaker Ton Lutgerink, de jongerenvoorstellingen voor O.T. Theater. Het duo Lutgerink en Van der Jagt maakte samen zeven succesvolle jongerenvoorstellingen. In 2001 gaf Els van der Jagt vorm aan de afdeling educatie, waar ze tot januari 2013 afdelingshoofd van was. Onder haar leiding werden vele verschillende producten en projecten ontwikkeld en aangeboden aan leerlingen en studenten van verschillende leeftijden en niveaus. Ook ontwikkelde Els een tweetal familievoorstellingen voor het O.T. Zomerfestival gebaseerd op het literaire werk van Armando, en maakten zij i.s.m. Marieke den Dulk een voorstelling met Rotterdamse senioren. Voor Het Energiehuis in Dordrecht maakte zij ‘Het uur waarop we niets van elkaar wisten’ van Peter Handke.

Vanaf 2008 tot juli 2013 ontwikkelde Els i.s.m. Madeleen Bloemendaal en Anneclaar Ferguson een lesmethode voor de Cultuurcoach van Basisschool locatie Müllerpier waarin theater als middel wordt ingezet voor de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Els zet dit traject nu voort onder Maas Theater en Dans. Verder werkt ze bij Artez Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem als stagebegeleider. En werkt ze als freelance theatermaker en docent bij o.a. ot-rotterdam, de HKU en AHK.

Binnen Stel je voor is Els docent op de Fridtjof Nansen basisschool.