Schakelen tussen hokjes (en wat daartussen zit)

Wat zien we hier? Dit zijn transmittors die leerlingen van De Bergse Zonnebloem gemaakt hebben! Op De Bergse Zonnebloem draaien theaterdocent Lisa Giezen en beeldend docent Anne Keereweer samen Stel je voor lessen; synergielessen waarin theater en beeldende kunst samenkomen.

In deze lessenserie onderzoeken ze wat vooroordelen zijn en hoe hokjesdenken werkt. Kun je ook tussen die hokjes in zitten, en hoe is dat dan? Anne: “We maken transmitters met een knop, die we gebruiken om te schakelen tussen typische hokjes en kenmerken. De lompe body builder, de dansende ballerina. Zo kunnen we onze innerlijke eigenschappen afstemmen, van heel lief naar heel stoer. En we oefenen hoe het is om er tussen te zitten. Stel je voor! Hoe voelt het om een lompe ballerina te zijn of een sierlijke bouwvakker?”

Bij Stel je voor werken theater-, dans- en beeldende kunst docenten geregeld samen aan lessen. Synergielessen noemen we dat. Wat net zoals de ballerina en bouwvakker, hoeven ook de kunstdisciplines echt niet per sé in een hokje te blijven. Er is zo veel mogelijk!