Mysterieuze presentaties

Op OBS De schalm vonden eind juni zeer mysterieuze presentaties plaats. Vreemde wezens met heel veel poten, spannende ontmoetingen, overal ogen… De groepen 5 t/m 8 maakten presentaties voor elkaar, waarin de lessen van theaterdocent Clara van Spanje (foto), dansdocent Jenny van Weezendonk en beeldend docent Rowan van der Sterren samenkwamen.

Clara vertelt: “De theater-, dans- en beeldende lessen liepen in elkaar over. Jenny begon, met de danslessen: Je bent een wezen van zes poten. Hoe loop je? Daar ging ik mee verder: Als je daar zo rond loopt, wat gebeurt er dan als je een ander wezen tegen komt? Eentje die je nog niet kent? Ben je nieuwsgierig, schrik je eerst een beetje, hoe begroet je elkaar en word je dan ook vrienden? In de laatste week maakte Rowan er een decor en kostuums vol met starende ogen bij, voor de presentaties. Dat gaf een extra tof en vervreemdend effect aan al die mysterieuze wezens op de vloer. De groepen vonden het heel interessant om naar elkaar te kijken.”

De leerlingen hebben een flinke dosis verbeelding gebruikt om hun wezens tot leven te laten komen. Maar ook samenwerken is heel belangrijk in zo’n presentatie. Clara: “Tijdens het spelen en dansen moet je met iedereen omgaan, want de presentatie doe je met z’n allen. En als je op het einde de buiging maakt, dan pak je de hand van de klasgenoten naast je. Favorieten of uitzonderingen zijn dan geen optie. Dat was soms best spannend voor ze. Maar leren samenwerken is ook belangrijk.”