Drie scholen kijken samen theater in Zoom

De kleuterklassen van OBS De Schalm, de Willibrordschool en de Lucasschool keken op donderdag 25 maart gezamenlijk in Zoom naar de theatervoorstelling Eitje (3+) van Maas theater en dans. Eitje werd twee kleer live voor ze gespeeld. Het was een geslaagd experiment om de scholen en het theater samen te brengen op een digitale én interactieve manier. Projectleider Esther Schouten: “We zagen de leerlingen in alle klassen tegelijk reageren en enthousiast meedoen”.

Eén van de livestreams, met drie kleuterklassen (foto wazig gemaakt i.v.m. privacy). Bij de tweede livestream waren vier klassen aanwezig.

In de voorstelling Eitje bewaken twee suppoosten in een museum een heel bijzonder kunstwerk: een eitje waar niemand aan mag komen. Als het eitje plots verdwijnt, begint een zoektocht waarbij ook het publiek de ogen open moet houden. Een livestream in Zoom leent zich heel goed voor directe interactie met de klassen. Want wat bleek tijdens de livestream voor deze kleuterklassen? Een van de echte juffen vond Eitje in haar eigen tas, midden in het lokaal. Een echt, zichtbaar en tastbaar Eitje. Een raadsel voor de kleuters!

Edwin Huverman, leerkracht bij OBS De Schalm was erg tevreden met de livestreamervaring in Zoom. Na afloop mailde hij: “De voorstelling Eitje is hier goed ontvangen. De kinderen vonden het een hele leuke voorstelling. Heel fijn dat jullie dit op deze manier aanbieden en we ze toch nog een voorstelling kunnen laten zien ondanks de coronaperikelen.”

Benieuwd of we bij jou op school iets kunnen betekenen met livestreaming? Mail naar esther@maastd.nl.